Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

Libyskt Ökenglas

  • 429 SEK

Den otroligt kraftfulla och mycket vackra Libyska ökenglaset, här i sin råa form. Mått: ca 27 x 15 mm.

Produkten är tyvärr slut i lager :-(

Libyskt ökenglas, som har orsakat förundran och mystik under mer än 3 000 år, är en skatt med rötter i antik historik. Utforska hemligheterna och skönheten hos libyskt ökenglas och låt dess unika gåva från forntiden berika ditt liv och ditt hem.

Allt vårt Libyska Ökenglas är personligen utvalt av oss.

Främjar: Överflöd, Klarhet och Liv

Chakra: Solarplexus

Mått: ca 27 x 15 mm

Vikt: 4,5 gram

Ursprung: Libyen

Attribut

Libyskt ökenglas bär på andliga egenskaper som har fängslat människor under århundraden. Många ser detta sällsynta glas som en symbol för transformation och förnyelse, en kraftfull påminnelse om naturens ofattbara krafter. Många tror att libyskt ökenglas har förmågan att ansluta människor med det övernaturliga och öppna dörrar till andlig insikt. Det har en förmåga att rena sinnet och hjälpa till att släppa taget om det förflutna, vilket gör det till ett kraftfullt verktyg för meditation och andlig tillväxt. Det sägs också att libyskt ökenglas kan fungera som en beskyddare mot negativa energier och onda andar, och många bär det som en amulett för att hålla sig i harmoni med universum. Dess gåtfullhet och ovanliga ursprung gör det till ett symboliskt föremål som påminner oss om naturens mirakel och de mysterier som fortfarande omger oss.

Ökenglasets historia:

En av de mest ikoniska upptäckterna av detta glas gjordes i den praktfulla gravkammaren till den unge kungen Tutankhamun. Där fanns en bröstsköld som gnistrade av guld och juveler. I dess hjärta satt en vacker skulptur av en skarabéskarabé, vars livfullhet hade skapats ur det rena libyska ökenglaset. Denna extraordinära användning av ökenglas som konstnärligt medium vittnar om dess otroliga skönhet och historiska betydelse. Forskning har visat att libyskt ökenglas bildades för nästan 29 miljoner år sedan. Detta glas är nästintill rent kisel och krävde temperaturer som överstiger 1 600°C för att skapas, en värme som vida överstiger vad någon jordisk bergart har upplevt. Trots omfattande studier förblir dess ursprung ett gåtfullt mysterium. Den mest accepterade teorin är att glaset bildades vid en smältning som följde ett meteoritnedslag eller en explosion av en asteroid i atmosfären.

I hjärtat av detta glas finns sällsynta högtemperaturmineraler, inklusive den extraordinära cristobalite och spår av zirkon, även om de flesta av dessa har omvandlats till det högtemperaturiga zirkoniat. Likt dess vackra släkting Moldavit, besitter öven Libyskt Ökenglas en rad fantastiska egenskaper.