Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

Kristallhänge Moldavit (Silver)

  • 1 695 SEK

Sobert kristallhänge av vacker och kraftfull Moldavit. Mått: ca 3 cm. Attribut: ★ Välmående ★ Hälsa ★ Intuition ★ Medvetenhet

Produkten är tyvärr slut i lager :-(

Den otroligt kraftfulla och mycket vackra Moldaviten, här i sin råa form infattad i äkta silver.

Hänget går bra att vända på, så att man kan bära den sidan framåt som man mest gillar.

Chakra: Hjärtchakra

Främjar och balanserar: Välmående, Hälsa ,Intuition, Medvetenhet, Skyd mot negativ energi

Mått: ca 3 cm

Ursprung: Dolni Chrastany, Tjeckien 

Material: Nickel, bly- och kadmiumfritt 925 sterlingsilver

OBS Kedja ingår ej!

Pris är för hänget på bilden

Enligt en tjeckoslovakisk legend sägs Moldavit ge stor lycka till den som bär den. Det sägs även att moldavit kan bidra till harmoni i äktenskapliga relationer och förr var det därför en populär trolovningsgåva. Moldavit har länge använts för att skapa talismaner och amuletter för att ge lycka, skydd och till och med hjälpa till med att öka fertiliteten.

Då moldavit bär på sitt ursprung från kosmos, är det ingen överraskning att den kan hjälpa oss att uppskatta universums underverk och hjälpa oss att länka till det kosmiska. Även om moldavit inte är en traditionell födelsesten, är den på grund av sitt utomjordiska ursprung en sten av stjärnorna och fungerar bra för alla astrologiska tecken. Moldavit sägs interagera med hjärtchakrat, men det kan också stimulera det tredje ögat och kronchakrat. 

Moldavit den enda tektiten av ädelstenskvalitet. Tektiter är små, glasartade kombinationer av kiseldioxid, aluminiumoxid och andra metaller, som bildas som ett resultat av bland annat meteoritnedslag. Medan de flesta tektiter är svart eller mörkbrun, som obsidian, är moldavit en mycket sällsynt grön variant. Moldavit sägs ha upptäckts av Dr Josef Mayer nära Vltava-floden i Tjeckien och kallades vltavín. Men på tyska heter floden Moldau och området där stenen hittades är Moldauthein. Tektiten fick sitt namn efter det tyska namnet på staden och blev därmed moldavit på engelska.

När Dr Mayer hittade detta "glas" trodde han att det var en beryl som producerats av vulkanisk aktivitet. Dess 12 miljoner år gamla utomjordiska ursprung upptäcktes inte förrän flera århundraden senare. Moldavit sattes ofta i smycken under barocken (1600-talet), men man tror att ädelstenen användes så långt tillbaka som den paleolitiska perioden. En av de mer kända smyckena av moldavit är en rå moldavitsten i platina, accentuerad med diamant och svart pärla som gavs till drottning Elizabeth II på 1960-talet av den schweiziska regeringen på tioårsdagen av hennes kröning.


Notera att varje sten är en naturprodukt och kan ha variationer i färg och form. Kristallen kan också förekomma med sprickor, vilka är en naturlig del av stenens karaktär och bidrar till deras individuella skönhet.