Frakt fr. 49 kr/Fri frakt vid köp från 600 kr*

Hänge Ametist Dröm (chevronametist)

  • 40 kr

Vackert hänge av Drömametist med silverpläterat fäste. Kedja ingår ej! Mått: ca 1,5 - 3 cm.

I lager
Dela

Vackert hänge av Drömametist med silverpläterat fäste.

Kedja ingår ej!

Mått: ca 1,5 - 3 cm

Attribut:

Ametisten är en fantastisk sten som påminner oss om att hitta balans för våra känslor. Denna vackra sten kallas ofta för all-helaren eftersom den kan heala människor, djur och växter. Om du känner dig stressad eller känner ett behov av lite lugn och ro så är ametisten stenen för dig! Använd ametisten som en ständig påminnelse om att lugnet finns inom dig. Låt den ladda dina andra kristaller med sina healingkrafter. Fördelaktig att använda vid meditation eller bara för att lugna ditt sinne och ta en paus från omgivningens buller och föroreningar.

Kemi & Geologi

Chevronametist är en typ av ametist som, tillhör  silikatmineralfamiljen; den är en lila variant av kvarts. Det bildas när flytande magma från en vulkanisk explosion svalnar till magmatiska bergarter. När kiselsyrabubblorna överförs från vätska till fast formation blir kiselsyran till kvartskristaller. Chevronametist bildas när en enda bubbla svalnar med olika hastigheter och skapar olika nyanser av lila. Chevronametist bildas när venerna av vit kvarts och ametist smälter samman i berget. Det är en typ av ametist där olika nyanser av lila kan ses i distinkta markeringar med klar eller vit snökvarts som därigenom skapar dess formgivande och unika utseende. Som en populär och relativt vanlig halvädelsten är Chevronametist helt naturlig och utvunnen runt om i världen som en underart till den väldigt populära rena lila ametisten. De största fyndigheterna för chevronametisten är baserade i Indien och Ryssland, men vår kommer från Brasilien. Ametist  är en sorts kvarts och den det kemiska namnet Kiseldioxid SiO2.

Chakra: Tredje Ögat och Kronchakra

Främjar och balanserar: Uppfattningsförmåga och andligt seende (Tredje Ögat). Intuitiv utveckling, tänkande och förståelse (Kronchakra).


*Alla stenar är produkter av naturen. Detta gör att de kan variera stort till både utseende, färg, form och storlek.