Frakt från 39 kr* - Fri frakt vid köp för minst 600 kr

FAQ

Svar på vanligt förekommande frågor


Frakt & leverans

Vad kostar frakten? 

Frakten är viktbaserad och börjar på 49 kr inom Sverige om du väljer Postnord Brevlåda.

Du kan tydligt se vad just din frakt blir genom att lägga den eller de varor du är intresserad av och gå till kassan.

Hur lång tid tar leveransen av mitt paket? 

Räkna med ca 5-7 arbetsdagar. Beroende på hur mycket vi har att göra så tar det ett par dagar att packa din order. Vi skickar från vårt lager i Skåne två till tre gånger per vecka och bara på vardagar. I regel tar det sedan 1-7 vardagar för Postnord att leverera ditt paket eller brev till din brevlåda eller ditt postombud. Dock kan det ta längre tid än så och vi kan dessvärre inte styra över Postnords hantering av brev och paket. Vid hög orderingång, helgtider, sjukdom eller liknande kan det ta längre tid innan din order skickas.

Vilka fraktalternativ har ni?

Vi har två fraktalternativ:

1. Postnord Brevlåda där du får din försändelse levererad till din brevlåda. I de fall försändelsen inte går ner i brevlådan så hänger brevbäraren det på dörren, alternativt lämnar det till ett ombud.

2. Postnord Ombud där din försändelse skickas rekommenderat och du kan hämta ut det hos ett ombud mot uppvisande av legitimation. Detta alternativ är viktbaserad, du får reda på frakten i kassan.

Jag har inte fått mitt paket, vad gör jag?

Om du inte fått ditt paket så ska du först och främst kontakta Postnord då det är de som levererar alla våra paket. I många fall kan en granne eller familjemedlem tagit emot ditt paket, hör dig för i din omgivning om någon tagit emot det innan du kontaktar Postnord. Efter att du tagit kontakt med Postnord så ska du alltid kontakta oss.
Betalning


Kan jag handla på faktura hos er?

Ja det går bra! Vi har avtal med Klarna hos vilka man kan handla på faktura.

Kan man handla med kort hos er?

Ja det går bra! Vi har avtal med Klarna och Stripe hos vilka man kan betala med kort.

Kan man handla med Swish hos er?

Ja det går bra! I kassan väljer du Swish och följer sedan instruktionerna på skärmen.

I butiken


Det finns en produkt jag vill ha men den finns inte hos er, kan ni beställa hem den?

Självklart! Finns produkten att beställa hos någon av våra samarbetspartners så tar vi gärna hem den efter dina önskemål. Skicka en förfrågan till [email protected]Kan ni skicka fler bilder till mig på en produkt?

Självklart gör vi det, mejla oss på [email protected] eller kontakta oss på Instagram så kan vi ta fler bilder samt filma om så önskas :-)


Hur ofta får ni hem nya varor?

Vi får löpande in nya varor från hela världen, flera gånger per vecka, året runt. Är en vara slut så kan du bevaka den, ibland kan det ta ett tag innan den kommer in igen.

Har ni en butik man kan besöka?

Jajemen! Vi har butik på Tarstadgården utanför Tågarp i västra Skåne. Du hittar enklast till oss genom att slå in 'Tarstadgården' på din GPS.

Välkommen!Hur är kvaliteten på era stenar?

Vi eftersträvar alltid högsta möjlig kvalitet utan att det blir för dyrt för dig som kund. Genom mycket goda kontakter världen över kan vi köpa in stora partier av mycket hög kvalitet, och det till låga priser. Vi har ett gott samarbete med samarbetspartners i över 10 länder världen över. Detta ger oss stor kontroll på de stenar och kristaller vi beställer hem. 

Är era stenar och kristaller äkta?

Självklart. Vi jobbar bara med seriösa grossister och gruvor. I de fall en sten eller kristall är syntetisk skriver vi ut det i produktbeskrivningen. Vi har dock väldigt få syntetiska stenar i vårt sortiment.


Är det illa för miljö och människor att bryta kristaller?

Detta är något som täcker in flera områden och aspekter. Vi köper in kristaller och stenar från flertalet olika grossister och tillverkare världen över, och då bara från de företag vi litar på avseende människa och miljö. Det allra bästa är såklart att kunna plocka kristallerna själv, men då detta är svårt så får vi nöja oss med det näst bästa som är att köpa från en leverantör vi kan lita på, och då så nära källan som är möjligt.

Dessvärre finns det idag ingen certifiering och lagkrav på spårbarhet, likt det vi ser för tex Fairtrade, vilket faktiskt är väldigt synd. Det finns dock företag som jobbar för att detta ska införas, vi tycker det är väldigt viktigt att sådana certifieringar kommer på plats, men samtidigt förstår vi problematiken i att få ett sådant system robust och världstäckande. Då är det extra viktigt att vi köper in stenar och kristaller från leverantörer vi kan lita på.

I vissa fall bryts kristaller och stenar som en biprodukt i samband med annan kommersiell gruvbrytning. Spårbarheten i sådana fall kan vara minimal då brutet material i många fall kan ha blivit blandat från olika gruvor och kan vara årtionden gammalt innan det når marknaden. En annan aspekt som gör att spårbarheten minskar är att en produkt kan brytas i ett land för att sedan förädlas i ett annat land. Det behöver inte alls vara något dåligt, men spårbarheten riskerar att bli sämre. Detta ställer således extra stora krav på att man litar på sina leverantörer.

Ibland bryts dock kristallerna småskaligt, direkt i gruvor och av små familjeföretag. Det förekommer såklart stora variationer på hur detta görs men det är här vi som inköpande företag har riktigt goda möjligheter att välja de företag som gör det på ett schysst sätt för människa och miljö, och samtidigt få god spårbarhet. De mindre företagen är ofta mer engagerade i dessa frågor och är väldigt måna om sina kunder. Det är alltså win-win; människor och miljö behandlas schysst och vi kan känna oss trygga när vi köper in från dem 😃

Sen bör man även sätta detta i proportion till att det mesta vi konsumerar idag kommer från jorden på ett eller annat sätt; tex brytning av metaller till elektronik och batterier, asfalt och underlag till vägar, olja och gas, byggnadsmaterial, kläder o.s.v. Kristallbrytning är en försvinnande liten del i förhållande till ovannämnda produkter. Men icke desto mindre är det mycket viktigt att det sker på ett korrekt sätt för miljö och människor, i alla led.

Jag  vill samarbeta med er, går det bra?

Du är alltid välkommen att skicka ett mejl till oss på [email protected] eller besöka oss i vår butik under våra öppettider. Så tar vi det därifrån :-)

Hem