Agat Grön

  • 15 kr

Trumlad grön agat, en sten för lugn och balans i livet.


I lager
Dela

Trumlad grön agat, en sten för lugn och balans i livet. Denna vackra sten har inslag av både djupt gröna och vita till gråa nyanser och band.

Pris är per styck.

Mått: ca 1 - 3 cm

Ursprung: Brasilien

Attribut:

Om du känner dig splittrad så är agaten stenen för dig! Agat skapar balans i livet och påminner dig ständigt om hur du bör fördela din tid och energi för att nå dina drömmar och mål. Agat anses också ha en beskyddande effekt och även som ett skydd mot negativa energier. Grön agat sägs skapa balans i både kropp och sinne samt främja bra hälsa.

Agat är en kvartskristall och kallas ibland för "jordens regnbåge" eftersom den förekommer i alla möjliga färger. 

Chakra: Samtliga chakran men framför allt hjärtchakra. 

Främjar och balanserar: Kärlek, medkänsla, ömhet och självacceptans.

Kemi:

Agat är en ädelsten som är ett kompakt aggregat och varietet av kalcedon, som i sin tur är en mikrokristallin varietet av kvarts. Agaten är uppbyggd av tunna parallella och olikfärgade skikt, som bildar koncentriska eller oregelbundna mönster. Dess vanligaste färg är gråa nyanser, men ibland är den relativt enfärgad. Den kemiska beteckningen för Agat är Kiseldioxid SiO2.

*Alla stenar är produkter av naturen. Detta gör att de kan variera stort till både utseende, färg, form och storlek. Grön agat är syntetiskt färgad.