Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

Rosa Halite, AAA+

  • 995 SEK

Vackert kluster av intensivt rosa Halite från Searles Lake i USA. Kvalitet: AAA+. Mått: ca 10 x 7 cm.

Produkten är tyvärr slut i lager :-(

Vackert kluster av intensivt rosa Halite från Searles Lake i USA.

Kvalitet: AAA+

Mått: ca 10 x 7 cm

Ursprung: Searles Lake, USA

Information

Rosa Halite är en typ av mineral som bildas genom avdunstningen av forntida saltsjöar. Den slående rosa färgen kommer från mikroskopiska organismer kallade halobakterier som fångar ljusabsorberande pigment i kristallstrukturen. En fascinerande variant av rosa Halite är de så kallade hopperkristallerna, som kännetecknas av deras unika steg- eller pyramidformade utseende. Dessa hopperkristaller bildas genom en snabb avdunstningsprocess där de yttre kanterna på kristallen växer snabbare än mitten, vilket resulterar i ett stegat eller hopperliknande utseende. Dessa kristaller hittas ofta i saltgruvor och andra miljöer med hög salthalt. De kan variera i storlek från några millimeter till flera centimeter, och deras delikata skönhet gör dem till en eftertraktad samlarexemplar bland mineralentusiaster.

Rosa Halite härstammar från Searles Lake, belägen i San Bernardino County, Kalifornien. Searles Lake är en naturlig saltsjö känd för sin distinkta rosa nyans, som beror på närvaron av karotenoidpigment producerade av halofila arkéer och alger som trivs i sjöns mycket salta miljö. Searles Lake är en rest av en mycket större Pleistocensjö som existerade under den senaste istiden. Med tiden, när klimatet blev varmare och avdunstningshastigheten ökade, krympte sjön gradvis och lämnade efter sig en koncentrerad saltlösning. Denna saltlösning, berikad med olika mineraler, inklusive natriumklorid (NaCl), borax och litiumsalter, är källan till sjöns höga salthalt.

Pink Halite är inte bara ett estetiskt tilltalande mineral utan också ett bevis på de geologiska processer och unika miljöer som bidrar till dess bildning.


Attribut
Rosa Halite är en kristall som uppmuntrar en att älska varje del av sig själv och sin sanna natur. Det är en kraftfull sten som hjälper till att frigöra emotionell belastning som tynger en i vardagen. Känslor som självförebråelse, låg självkänsla och överväldigande ångest är typiska symtom för någon som bör bära en bit av denna sten dagligen. Rosa Halite uppmanar en att öppna sitt hjärta och låta all emotionell belastning komma upp till ytan för att kunna hanteras. Först när man har accepterat det som har hänt, kan man gå vidare. Den är även en kristall av klarhet. Den är känd för att ge upplyftande energier till dem som ständigt lider av ett dimmigt sinne eller brist på mental energi. Den hjälper dem som ständigt överväger eller väger vissa beslut, och driver en i en bestämd riktning.


*Notera att varje sten är en naturprodukt och kan ha små variationer i färg och form. Alla bilder tas vanligtvis under starkt ljus för att framhäva stenens skönhet och stenens utseende kan skilja sig gentemot det som visas på bild. Stenen kan också förekomma med sprickor, vilka är en naturlig del av stenens karaktär och bidrar till deras individuella skönhet. Kristaller är mer eller mindre ömtåliga och det är vanligt att små bitar kan lossna under transporten, detta är helt naturligt och inget som går att förhindra.