Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

Hänge Ametist (Merkaba)

  • 60 SEK

Vackert hänge av ametist med silverpläterat fäste. Kedja ingår ej!

Produkten är tyvärr slut i lager :-(

Vackert hänge av ametist.

Pris är per styck.

Kedja ingår ej!

Attribut:

Ametisten är en fantastisk sten som påminner oss om att hitta balans för våra känslor. Denna vackra sten kallas ofta för all-helaren eftersom den kan heala människor, djur och växter. Om du känner dig stressad eller känner ett behov av lite lugn och ro så är ametisten stenen för dig! Använd ametisten som en ständig påminnelse om att lugnet finns inom dig. Låt den ladda dina andra kristaller med sina healingkrafter. Fördelaktig att använda vid meditation eller bara för att lugna ditt sinne och ta en paus från omgivningens buller och föroreningar. 

Kemi & geologi:

Ametist finns i en stor rad olika former och färgvarianter av lila. Ametist är en violett till lila variant av kvarts som har fått sin färg till följd av gammabestrålning och närvaron av järn i dess kristallgitter. Bestrålningen gör att järnatomerna som ersätter kisel i kristallgittret förlorar en elektron och bildar ett så kallat färgcentrum. Färgen i ametist är inte sällan ojämnt fördelad i de enskilda kristallerna. I ametistgeoder är det ofta mest intensivt i tillväxtzonerna under de romboedriska ytorna (vid spetsarna). Ibland är färgen djupare under antingen r- eller z-romboedriska ytorna, vilket ger kristallen ett pinwheelutseende när man tittar på den ovanifrån. I prismatiska kristaller kan färgen uppträda i fantomliknande tunna lager, medan färgen i sceptrar och skelettkvarts ofta är koncentrerad längs kanterna, och åtföljs av rökiga zoner. Trots den intensiva färgen är halten av järn som upptar kiselpositioner i ametist ganska låg, i intervallet 10-100 ppm.

Chakra: Tredje Ögat och Kronchakra

Främjar och balanserar: Uppfattningsförmåga och andligt seende (Tredje Ögat). Intuitiv utveckling, tänkande och förståelse (Kronchakra).


Tänk på att stenar är naturmaterial och att just ditt hänge är unikt!