Armband Aventurin Grön (4 mm)

  • 60 kr

Armband med runda pärlor (4 mm) av grön aventurin, elastiskt. Aventurin kan ses som en lyckoamulett och är passande när du vill bli din egen lyckas smed!

Produkten är tyvärr slut i lager :-(

Dela

Armband med runda pärlor (ca 4 mm) av grön aventurin, elastiskt.

Pris är per styck.

Attribut:

Aventurin kan ses som en lyckoamulett och är passande när du vill bli din egen lyckas smed. Ibland kan det kännas som att andra har mer tur än du, och istället för att fokusera på detta kan du ta saken i egna händer och fokusera på dina egna framsteg med hjälp av denna sten. Tur är inte något du har eller inte har, det är en inställning som aventurinen påminner dig om. 

Chakra: Hjärtchakra

Främjar och balanserar: Kärlek, medkänsla, ömhet och självacceptans.


Kemi & geologi

Aventurin är en sorts genomskinlig kvarts eller kvartsit med små platt- eller flingformade inneslutningar. Ljus som kommer in i kvartsen träffar dessa inneslutningar och reflekteras från dem. Detta ger ett glittrigt utseende som kallas "aventurescence". Inneslutningarna kan också ge en distinkt, och ofta vacker, färg till kristallen.

När inneslutningarna är rikliga kan deras reflektioner vara iögonfallande. Denna egenskap är det som ger aventurin dess attraktionskraft som en halvädelsten. Aventurin är oftast grönt, men förekommer även i orange, gult, rött, rosa, brunt, vitt, grått och blått. Den kemiska formeln för Aventurin är SiO2

*Obs! Alla stenar är produkter av naturen. Detta gör att de kan variera stort till både utseende, färg, form och storlek.