Penna Ametist

  • 55 SEK

Vacker kulspetspenna fylld med stenchips gjorda av ametist. Mått: 14,1 x 1,3 x 0,95 cm.

Produkten är tyvärr slut i lager :-(

Vacker kulspetspenna fylld med stenchips gjorda av ametist.

Priset är per styck!

Mått: 14,1 x 1,3 x 0,95 cm

Attribut:

Ametisten är en fantastisk sten som påminner oss om att hitta balans för våra känslor. Om du känner dig stressad eller känner ett behov av lite lugn och ro så är ametisten stenen för dig! Använd ametisten som en ständig påminnelse om att lugnet finns inom dig. Den kallas ofta för en all-helare eftersom den anses bota människor, djur och växter. Den är även väldigt bra att ladda dina andra kristaller med. Skyddar mot mardrömmar och anses även vara bra mot sömnlöshet, så är särskilt bra att ha i sovrummet. Ametisten skapar ett lugn och motverkar negativa jordenergier. Den har starkt läkande och renande krafter, samt att den förstärker andligt medvetande. Den hjälper vid alla former av blockeringar! Ametisten underlättar beslutsfattande och tillför även lite sunt förnuft. Den löser även upp ilska, raseri, rädsla och oro. Helt enkelt en fantastisk sten med mängder av användningsområden. 

Chakra: Tredje Ögat och Kronchakra

Främjar och balanserar: Uppfattningsförmåga och andligt seende (Tredje Ögat). Intuitiv utveckling, tänkande och förståelse (Kronchakra).

Kemi & geologi:

Ametist finns i en stor rad olika former och färgvarianter av lila. Ametist är en violett till lila variant av kvarts som har fått sin färg till följd av gammabestrålning och närvaron av järn i dess kristallgitter. Bestrålningen gör att järnatomerna som ersätter kisel i kristallgittret förlorar en elektron och bildar ett så kallat färgcentrum. Färgen i ametist är inte sällan ojämnt fördelad i de enskilda kristallerna. I ametistgeoder är det ofta mest intensivt i tillväxtzonerna under de romboedriska ytorna (vid spetsarna). Ibland är färgen djupare under antingen r- eller z-romboedriska ytorna, vilket ger kristallen ett pinwheelutseende när man tittar på den ovanifrån. I prismatiska kristaller kan färgen uppträda i fantomliknande tunna lager, medan färgen i sceptrar och skelettkvarts ofta är koncentrerad längs kanterna, och åtföljs av rökiga zoner. Trots den intensiva färgen är halten av järn som upptar kiselpositioner i ametist ganska låg, i intervallet 10-100 ppm.


*Alla stenar är produkter av naturen. Detta gör att de kan variera stort till både utseende, färg, form och storlek.