Moldavit Rå

  • 2 095 SEK

Den otroligt kraftfulla och mycket vackra Moldaviten, här i sin råa form.

Den otroligt kraftfulla och mycket vackra Moldaviten, här i sin råa form, härstammar från ett meteoritnedslag i nuvarande Tjeckien för ca 15 miljoner år sedan.

Rund och fin Moldavit, perfekt att göra till ett smycke.

Pris är för moldaviten på bilden. Dessa stenar skickas endast till ombud.

Vi har personligen valt ut och handplockat all mnoldavit vi säljer. Detta är äkta moldavit.

Mått: ca 19 x 17 mm

Vikt: ca 3,8 gram 

Ursprung: Dolni Chrastany, Tjeckien 

Chakra: Hjärtchakra

Attribut:

Moldavit är en unik tektit, som inte bara är vacker att titta på, utan som också är fylld med magiska krafter.

Enligt en tjeckoslovakisk legend sägs Moldavit ge stor lycka till den som bär den. Det sägs även att moldavit kan bidra till harmoni i äktenskapliga relationer och förr var det därför en populär trolovningsgåva. Moldavit har länge använts för att skapa talismaner och amuletter för att ge lycka, skydd och till och med hjälpa till med att öka fertiliteten.

Då moldavit bär på sitt ursprung från kosmos, är det ingen överraskning att den kan hjälpa oss att uppskatta universums underverk och hjälpa oss att länka till det kosmiska. Även om moldavit inte är en traditionell födelsesten, är den på grund av sitt utomjordiska ursprung en sten av stjärnorna och fungerar bra för alla astrologiska tecken. Moldavit sägs interagera med hjärtchakrat, men det kan också stimulera det tredje ögat och kronchakrat. 

Moldavitens historia:

En gång ansetts vara konstgjord, är moldavit den enda tektiten av ädelstenskvalitet. Tektiter är små, glasartade kombinationer av kiseldioxid, aluminiumoxid och andra metaller, som bildas som ett resultat av bland annat meteoritnedslag. Medan de flesta tektiter är svart eller mörkbrun, som obsidian, är moldavit en mycket sällsynt grön variant. Moldavit sägs ha upptäckts av Dr Josef Mayer nära Vltava-floden i Tjeckien och kallades vltavín. Men på tyska heter floden Moldau och området där stenen hittades är Moldauthein. Tektiten fick sitt namn efter det tyska namnet på staden och blev därmed moldavit på engelska.

När Dr Mayer hittade detta "glas" trodde han att det var en beryl som producerats av vulkanisk aktivitet. Dess 12 miljoner år gamla utomjordiska ursprung upptäcktes inte förrän flera århundraden senare. Moldavit sattes ofta i smycken under barocken (1600-talet), men man tror att ädelstenen användes så långt tillbaka som den paleolitiska perioden. En av de mer kända smyckena av moldavit är en rå moldavitsten i platina, accentuerad med diamant och svart pärla som gavs till drottning Elizabeth II på 1960-talet av den schweiziska regeringen på tioårsdagen av hennes kröning.