Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

Turkos Äkta (stab.)

  • 120 SEK

Härlig äkta turkos från Mexiko, en sten med lugnande och jordande energi.

Produkten är tyvärr slut i lager :-(

Härlig äkta turkos från Mexiko, en sten med lugnande och jordande energi. Detta är stabiliserad turkos, du kan läsa mer om vad det innebär nedan.

Mått:

Medium: ca 1 - 2 cm

Large: ca 2 - 3 cm

Ursprung: Mexiko

Attribut:

Den äkta turkosen har en lugnande, jordande energi som gör den till en bra sten när du känner dig överväldigad, eller för att hjälpa dig i din meditation. Den sägs förbinda himmel och jord och hjälper dig att ansluta till den andliga världen. Turkos kan stärka din koppling till intuition, och den är också till hjälp för skydd och rening.

Chakra: Tredjeögat och halschakrat


Notera att varje sten kan ha små variationer i färg och form och kan skilja sig gentemot det som visas på bild. Kristallen kan också förekomma med sprickor, vilka är en naturlig del av stenens karaktär och bidrar till deras individuella skönhet. Pris är per styck.

Vad är stabiliserad turkos?

Stabiliserad turkos är turkos som har genomgått en stabiliseringsprocess för att förbättra hårdhet och färg. Under denna process sätts stenen under högt tryck, vilket gör att den absorberar ett genomskinligt epoximedel. Detta resulterar i en hårdare sten som är lämplig att använda i t.ex. smycken.


Varför stabiliseras turkos?

Turkos är av naturen en relativt mjuk och porös sten, och den kan variera mycket i kvalitet. Endast naturlig turkos av mycket hög kvalitet är faktiskt tillräckligt hård för att man ska kunna skära och forma den utan att skada stenen. Mjukare turkos måste behandlas på något sätt för att den ska kunna användas i smycken eller som trumlad sten.  Turkosen är då mycket starkare och lättare att skära, polera och sätta i smycken utan att riskera att den går sönder.


Vad är fördelarna med att stabilisera turkos?

- Härdar stenen så att den tål normalt slitage
- Ökar hållbarheten
- Skyddar mot sprickor
- Förbättrar färgen och enhetligheten
- Förhindrar färgförändring/missfärgning från tex smink och oljor
- Förbättrar glansen och lystern