Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

Spets Ametist (Brandberg) AAA-kvalitet

  • 649 SEK

Otroligt vacker och mycket ren spets i härligt lila kulört. Denna ametist kommer från välkända Brandberg i Namibia. Kvalitet: AAA+. Längd: ca 4 cm

Produkten är tyvärr slut i lager :-(

otroligt vacker och mycket ren spets i härligt lila kulört. Denna ametist kommer från välkända Brandberg i Namibia.

Kvalitet: AAA+

Längd: ca 4 cm

Ursprung: Namibia

Brandbergametisten bryts noggrant för hand av lokala gruvarbetare från lager nära ytan. Ytstenarna blir allt svårare att hitta, och gruvarbetarna gräver nu djupare och arbetar hårdare för att få fram fler av dessa magiska kristaller från större djup. Brandbergkvarts bildas som kluster av pyramider på en geodbas, som höga prismatiska kristaller, korta knubbiga kristaller, drusiga aggregat och i massiv form. Den förekommer som färglös kristall eller i olika nyanser och blandningar av lila, brunt, grått eller gult, och kan vara genomskinlig med mjölkiga "inre världar" eller helt transparent. Varje kristall är unik och innehåller ofta exceptionella fantomer (skuggad bild av en kristall inom en kristall), enhydros (luftbubblor i vattenfyllda kammare), regnbågar, pyramidala "fönster", eller fläckar av Lepidokrokit, Goethit eller till och med Epidot. Mycket sällan kan Brandbergkristaller hittas med fasta inklusioner fångade i vatten.

Ametisten är en fantastisk sten som påminner oss om att hitta balans för våra känslor. Om du känner dig stressad eller känner ett behov av lite lugn och ro så är ametisten stenen för dig! Använd ametisten som en ständig påminnelse om att lugnet finns inom dig. Den kallas ofta för en all-helare eftersom den anses bota människor, djur och växter. Den är även väldigt bra att ladda dina andra kristaller med. Skyddar mot mardrömmar och anses även vara bra mot sömnlöshet, så är särskilt bra att ha i sovrummet. Ametisten skapar ett lugn och motverkar negativa jordenergier. Den har starkt läkande och renande krafter, samt att den förstärker andligt medvetande. Den hjälper vid alla former av blockeringar! Ametisten underlättar beslutsfattande och tillför även lite sunt förnuft. Den löser även upp ilska, raseri, rädsla och oro. Helt enkelt en fantastisk sten med mängder av användningsområden. 

Chakra: Tredje Ögat och Kronchakra

Främjar och balanserar: Uppfattningsförmåga och andligt seende (Tredje Ögat). Intuitiv utveckling, tänkande och förståelse (Kronchakra).


*Alla stenar är produkter av naturen. Detta gör att de kan variera stort till både utseende, färg, form och storlek. Det kan förekomma att dessa kristaller har hack, repor, skador och dylikt.