Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Frakt från 49 kr / Fri frakt vid köp från 600 kr* / Inget lägsta orderbelopp

Torn Rosenkvarts (ljus)

  • 195 kr

Vackert torn av ljus Rosenkvarts. Mått: ca 7 -.9 cm.

Produkten är tyvärr slut i lager :-(

Dela

Vackert torn av ljus Rosenkvarts.

Mått: ca 7 -.9 cm

Attribut:

Rosenkvarts är hjärtats sten. Den påminner dig om all ren, strålande, villkorslös och medkännande kärlek som ständigt omger dig. Rosenkvartsen kallas ofta för hjärtats kompass, och den leder dig kärleksfullt till din sanna potential. När du känner dig redo för att införa kärleken i ditt liv så är detta stenen för dig, en sann kärleksmagnet. 

Geologi & kemi:

Rosenkvarts är namnet som används för rosa exemplar av mineralet kvarts. Den är vanlig och finns i stora mängder på många platser runt om i världen. Det uppstår vanligtvis som massiva, anhedriska förekomster i hydrotermiska vener och pegmatiter.
Den rosa färgen på rosenkvarts tillskrivs mikroskopiska inneslutningar av en rosa variant av mineralet dumortierit. Dessa inneslutningar är vanligtvis tillräckligt rikliga för att färga rosenkvartsen  och göra den ogenomskinlig, i vissa fall kan dock rosenkvarts vara just genomskinlig. Sällan förekommer kvarts som genomskinliga euhedriska kristaller med en rosa nyans. Dessa är vanligtvis sena mineraliseringar i pegmatitfickor. Färgen på denna kvarts, särskilt de som är genomskinliga, tros vara orsakad av bestrålningsinducerade färgcentra. Denna färg är ofta instabil, bleknar vid exponering för värme eller ljus. Rosa transparent kvarts är sällsynt, men finns på flera platser runt om i världen. Många tror att rosa genomskinlig kvarts kallas "rosa kvarts" istället för "rosakvarts" eftersom orsaken till färgen är en annan.


Chakra: Hjärtchakra

Främjar och balanserar: Kärlek, medkänsla, ömhet och självacceptans.

*Alla stenar är produkter av naturen. Detta gör att de kan variera stort till både utseende, färg, form och storlek. Dessa torn kan ha naturliga regnbågar, sprickor och liknande i sig.