Halvpolerad spets ametist

  • 415 kr

Vacker halvpolerad spets av ametist med rökiga inslag. Ursprung: Brasilien

Produkten är tyvärr slut i lager :-(

Dela

Vacker halvpolerad spets av ametist, med rökiga inslag..

Spetsen är handplockat åt oss av vår leverantör i Brasilien, den är handslipad och handpolerad.

Pris är per styck

Mått: ca 7,5 cm

Vikt: ca 283 gram

Ursprung: Brasilien

Attribut:

Ametisten är en fantastisk sten som påminner oss om att hitta balans för våra känslor. Om du känner dig stressad eller känner ett behov av lite lugn och ro så är ametisten stenen för dig! Använd ametisten som en ständig påminnelse om att lugnet finns inom dig. Den kallas ofta för en all-helare eftersom den anses bota människor, djur och växter. Den är även väldigt bra att ladda dina andra kristaller med. Skyddar mot mardrömmar och anses även vara bra mot sömnlöshet, så är särskilt bra att ha i sovrummet. Ametisten skapar ett lugn och motverkar negativa jordenergier. Den har starkt läkande och renande krafter, samt att den förstärker andligt medvetande. Den hjälper vid alla former av blockeringar! Ametisten underlättar beslutsfattande och tillför även lite sunt förnuft. Den löser även upp ilska, raseri, rädsla och oro. Helt enkelt en fantastisk sten med mängder av användningsområden. 

Kemi & Geologi

Chevronametist är en typ av ametist som, tillhör  silikatmineralfamiljen; den är en lila variant av kvarts. Det bildas när flytande magma från en vulkanisk explosion svalnar till magmatiska bergarter. När kiselsyrabubblorna överförs från vätska till fast formation blir kiselsyran till kvartskristaller. Chevronametist bildas när en enda bubbla svalnar med olika hastigheter och skapar olika nyanser av lila. Chevronametist bildas när venerna av vit kvarts och ametist smälter samman i berget. Det är en typ av ametist där olika nyanser av lila kan ses i distinkta markeringar med klar eller vit snökvarts som därigenom skapar dess formgivande och unika utseende. Som en populär och relativt vanlig halvädelsten är Chevronametist helt naturlig och utvunnen runt om i världen som en underart till den väldigt populära rena lila ametisten. De största fyndigheterna för chevronametisten är baserade i Indien och Ryssland, men vår kommer från Brasilien. Ametist  är en sorts kvarts och den det kemiska namnet Kiseldioxid SiO2.

Chakra: Tredje Ögat och Kronchakra

Främjar och balanserar: Uppfattningsförmåga och andligt seende (Tredje Ögat). Intuitiv utveckling, tänkande och förståelse (Kronchakra).


*Alla stenar är produkter av naturen. Detta gör att de kan variera stort till både utseende, färg, form och storlek. Då denna produkt är handslipad så kan det förekomma repor, avslagna flisor och sprickor. Detta är helt normalt.