Akvamarin, Rå (Naturligt etsad)

  • 100 SEK

Naturligt etsad rå akvamarin med otroligt härligt blå lyster. Finns i 2 storlekar.


Naturligt etsad rå akvamarin med otroligt härligt blå lyster. 

Pris är per styck.

Mått: 

Medium: ca  0,5 - 1 cm

Large: ca 1 - 2,5 cm

Ursprung: Brasilien 

Naturligt etsad akvamarin är en specifik typ av akvamarin som naturligt har eroderats eller korroderats av olika miljöfaktorer. Denna erosions- eller korrosionsprocess kan skapa unika mönster och texturer på kristallens yta, vilket kan ge den ett distinkt och mycket eftertraktat utseende.

Den vanligaste formen av naturlig etsning av akvamarin uppstår när kristallen utsätts för surt grundvatten eller andra kemikalierika lösningar under lång tid. Detta kan resultera i att det bildas små gropar eller spår på kristallens yta, vilket ger den ett strävt eller strukturerat utseende. Andra former av naturlig etsning i akvamarin kan uppstå när kristallen utsätts för hög värme eller tryck, eller när den utsätts för fysisk nötning från naturliga källor som sand eller grus. Sammantaget är naturligt etsad akvamarin högt värderad av samlare och entusiaster på grund av dess unika utseende och sällsynthet.

Attribut:

Akvamarin är en vacker sten som med tiden omvandlar din känslighet till ren styrka. Den sägs inspirera till att acceptera sig själv. För att kunna acceptera sig själv krävs att man omfamnar alla sina sidor, även de som man tycker mindre bra om. Om du känner att du stundtals kan döma dig själv för hårt, så är akvamarin stenen för dig! Den påminner dig om att återigen öppna ditt hjärta och behandla dig själv med respekt.

Chakra: Halschakra

Främjar och balanserar: Kommunikation och kreativitet.

Kemi:

Akvamarin är en transparent variant av beryll med ädelstenskvalitet och svag blå eller blå-grön färg vilket givit associationen till havsvatten. Den är månadssten för mars. Kemiskt är akvamarin beryllium-aluminium-silikat, Be3Al2(SiO3)6.

*Alla stenar är produkter av naturen. Detta gör att de kan variera stort till både utseende, färg, form och storlek.