Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

Antimon (Finland)

  • 295 SEK

Vacker Antimon i en härligt silvrig färg. Denna vackra stuff kommer från Finland. Mått: ca 6 x 4 cm.

sakerbetalninglogo
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 699 KR  +
Vid köp för 699 kr eller mer, bjuder vi på frakten inom Sverige. I övriga fall baseras fraktkosntaden på vikt och fraktslag, du kan enkelt se i kassan vad just ditt paket kostar att skicka. Vår frakt börjar på 49 kr för spårbart paket hem till brevlådan i hela Sverige. Fri frakt gäller ej liveboxar och för produkter med en vikt som överstiger 10 kg.
LEVERANS CA 2-5 VARDAGAR  +
Vi behandlar och skickar vanligtvis din beställning inom 48 timmar på vardagar, avvikande tider kan dock förekomma. Beroende på vilket fraktslag du väljer, levereras ditt paket till din brevlåda eller till ett ombud. Samtliga leveranser skickas med PostNord eller DHL och beräknad leveranstid är ca 2-5 arbetsdagar. För ytterligare information, se avsnittet med vanliga frågor.
OM KRISTALLER  +
Hos oss finner du ett vackert utbud av kristaller, vars skönhet och unika energier har lockat människor i århundraden. Vi på Kristallknuten vill dock betona att kristallers andliga egenskaper inte är vetenskapligt bevisade. Deras påverkan på vår fysiska och mentala hälsa baseras främst på personliga upplevelser och tro. Det är viktigt att komma ihåg att kristaller inte är en ersättning för professionell medicinsk rådgivning eller behandling. Om du upplever hälsoproblem bör du alltid konsultera en kvalificerad läkare eller annan medicinsk expert för en korrekt bedömning och behandling. Kristaller kan vara ett komplement till ditt välmående, men de bör inte betraktas som en primär källa till vård. Vi uppmuntrar dig att utforska kristallernas skönhet och energi, men alltid med en medvetenhet om deras begränsningar när det kommer till vetenskap och medicinsk pålitlighet. Vår webbshop är här för att erbjuda dig vackra produkter som kan berika din livsstil och spirituella praxis, men vi stöder också en ansvarsfull och balanserad syn på deras användning.

Scrolla ner för produktinformation

Vacker Antimon i en härligt silvrig färg. Denna vackra stuff kommer från Finland.

Mått: ca 6 x 4 cm

Ursprung: Nurmo, Finland

Information:

Antimon är ett kemiskt grundämne med symbolen Sb (från latinets "stibium") och atomnummer 51. Det är en glänsande grå metalloid som huvudsakligen återfinns i naturen som sulfidmineralet stibnit (Sb2S3). Antimonföreningar har varit kända sedan antiken och användes då i pulverform som medicin och kosmetika, ofta under det arabiska namnet "kohl". Den tidigaste kända beskrivningen av metalloiden i västvärlden skrevs 1540 av Vannoccio Biringuccio.

Kina är den största producenten av antimon och dess föreningar, med majoriteten av produktionen från Xikuangshan-gruvan i Hunan. Industriella metoder för att raffinera antimon från stibnit innefattar rostning följt av reduktion med kol, eller direkt reduktion av stibnit med järn.