Ansiktsroller Rosenkvarts (Guld)

  • 185 SEK

Vacker och användbar ansiktsroller gjord av finaste rosenkvarts. Ett ypperligt verktyg för att lindra spänningar, öka blodcirkulationen och minska svullnad.

Produkten är tyvärr slut i lager :-(

Vacker och användbar ansiktsroller gjord av finaste rosenkvarts. Guldfärgat handtag.

En ansiktsroller är ett ypperligt verktyg för att lindra spänningar, öka blodcirkulationen och samtidigt minimera svullnader. 

Fin tygficka medföljer att förvara rollern i.

Mått: 15 x 6 x 2,5 cm

Användning: Rulla upp och ut mot kinderna från hakan, eller från mitten utåt på pannan. Den lilla rollern passar runt dina ögon, för att minska svullnad. 

Attribut:

Rosenkvarts är hjärtats sten. Den påminner dig om all ren, strålande, villkorslös och medkännande kärlek som ständigt omger dig. Rosenkvartsen kallas ofta för hjärtats kompass, och den leder dig kärleksfullt till din sanna potential. När du känner dig redo för att införa kärleken i ditt liv så är detta stenen för dig, en sann kärleksmagnet. 

Geologi & kemi:

Rosenkvarts är namnet som används för rosa exemplar av mineralet kvarts. Den är vanlig och finns i stora mängder på många platser runt om i världen. Det uppstår vanligtvis som massiva, anhedriska förekomster i hydrotermiska vener och pegmatiter.
Den rosa färgen på rosenkvarts tillskrivs mikroskopiska inneslutningar av en rosa variant av mineralet dumortierit. Dessa inneslutningar är vanligtvis tillräckligt rikliga för att färga rosenkvartsen  och göra den ogenomskinlig, i vissa fall kan dock rosenkvarts vara just genomskinlig. Sällan förekommer kvarts som genomskinliga euhedriska kristaller med en rosa nyans. Dessa är vanligtvis sena mineraliseringar i pegmatitfickor. Färgen på denna kvarts, särskilt de som är genomskinliga, tros vara orsakad av bestrålningsinducerade färgcentra. Denna färg är ofta instabil, bleknar vid exponering för värme eller ljus. Rosa transparent kvarts är sällsynt, men finns på flera platser runt om i världen. Många tror att rosa genomskinlig kvarts kallas "rosa kvarts" istället för "rosakvarts" eftersom orsaken till färgen är en annan.

Chakra: Hjärtchakra

Främjar och balanserar: Kärlek, medkänsla, ömhet och självacceptans.


*Alla stenar är produkter av naturen. Detta gör att de kan variera stort till både utseende, färg, form och storlek.