Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

Kristallhänge Bergslagssten (Äkta silver)

  • 369 SEK

Vackert hänge av en intensivt blå, rå Bergslagssten, även kallad Swedish Blue.Denna Bergslagssten är handplockad av oss i bergslagen. Mått: ca 1,5 cm.

sakerbetalninglogo
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 699 KR  +
Vid köp för 699 kr eller mer, bjuder vi på frakten inom Sverige. I övriga fall baseras fraktkosntaden på vikt och fraktslag, du kan enkelt se i kassan vad just ditt paket kostar att skicka. Vår frakt börjar på 49 kr för spårbart paket hem till brevlådan i hela Sverige. Fri frakt gäller ej liveboxar och för produkter med en vikt som överstiger 10 kg.
LEVERANS CA 2-5 VARDAGAR  +
Vi behandlar och skickar vanligtvis din beställning inom 48 timmar på vardagar, avvikande tider kan dock förekomma. Beroende på vilket fraktslag du väljer, levereras ditt paket till din brevlåda eller till ett ombud. Samtliga leveranser skickas med PostNord eller DHL och beräknad leveranstid är ca 2-5 arbetsdagar. För ytterligare information, se avsnittet med vanliga frågor.
OM KRISTALLER  +
Hos oss finner du ett vackert utbud av kristaller, vars skönhet och unika energier har lockat människor i århundraden. Vi på Kristallknuten vill dock betona att kristallers andliga egenskaper inte är vetenskapligt bevisade. Deras påverkan på vår fysiska och mentala hälsa baseras främst på personliga upplevelser och tro. Det är viktigt att komma ihåg att kristaller inte är en ersättning för professionell medicinsk rådgivning eller behandling. Om du upplever hälsoproblem bör du alltid konsultera en kvalificerad läkare eller annan medicinsk expert för en korrekt bedömning och behandling. Kristaller kan vara ett komplement till ditt välmående, men de bör inte betraktas som en primär källa till vård. Vi uppmuntrar dig att utforska kristallernas skönhet och energi, men alltid med en medvetenhet om deras begränsningar när det kommer till vetenskap och medicinsk pålitlighet. Vår webbshop är här för att erbjuda dig vackra produkter som kan berika din livsstil och spirituella praxis, men vi stöder också en ansvarsfull och balanserad syn på deras användning.

Scrolla ner för produktinformation

Vackert hänge av en intensivt blå, rå Bergslagssten, även kallad Swedish Blue.

Denna Bergslagssten är handplockad av oss i bergslagen.

Mått: ca 1,5 cm

Ursprung: Bergslagen, Sverige

Material: Nickel, bly- och kadmiumfritt silver

Tillverkat i vår smyckesverkstad i 🇸🇪

OBS Kedja ingår ej. Silverkedja köps separat här.

Bergslagssten är en unik slaggprodukt som uppstår vid järnframställning, särskilt under 1700- och 1800-talen. Den bildas när ugnen når tillräckligt hög temperatur för att förglasa malmen, vilket ger stenen dess karakteristiska glasliknande struktur och sprödhet. Vid metallsmältning flyter slaggen ovanpå smältan och tappas ut ur masugnen före metallen. Bergslagsstenens utseende är särskilt distinkt på grund av dess varierande färger och strukturer, som kan skifta från ljusblå till klarblå, mörkblå, grön och svart. Dessa färgvariationer beror på de specifika mineralämnen som ingår i slaggen.

Bergslagsstenens unika färger och konsistens gör den till ett fascinerande material för både historiska studier och dekorativa ändamål. Dess utseende för tankarna till de djupaste och mest outforskade vattnen, vilket kan ge en känsla av frid och avkoppling när man betraktar den. Stenen fungerar som en påminnelse om att man kan finna lugn och trygghet, bortom vardagens tumult.