Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

Armband Apatit (8 mm)

  • 149 SEK

Vackert armband med pärlor (8 mm) gjort av Apatit, elastiskt. Pris är per styck. Apatit är en fantastisk sten när du vill hitta inspiration.

Produkten är tyvärr slut i lager :-(

Vackert armband med pärlor (8 mm) gjort av Apatit, elastiskt.

Chakra: Halschakra

Främjar och balanserar: Kommunikation och kreativitet.

Mått: ca 16 - 17 cm omkrets

Attribut

Apatit är en fantastisk sten när du vill hitta inspiration och stärka din livsaptit. Den påminner dig om att se möjligheterna som finns runt dig. En passande sten för dig som vill starta ett nytt projekt eller förverkliga en idé. 


Kemi & geologi

Apatit är en hexagonalt kristalliserande mineralgrupp, bestående av i huvudsak de två isomorfa mineralen fluorapatit och hydroxylapatit. Mineralets färg går oftast i gröna, blågröna eller bruna nyanser, men färglösa, gula eller violetta förekommer. Den kemiska formeln för Apatit är Ca5(PO4)3(F,Cl,OH). Apatit är mycket vanligt som hjälpmineral i magmatiska och metamorfa bergarter, där det är det vanligaste fosfatmineralet. Förekomster är dock oftast som små korn som ofta är synliga endast i tunna snitt. Grovkristallin apatit är vanligtvis begränsad till pegmatiter och gnejs som härrör från sediment rika på karbonatmineraler, skarns eller marmor. Apatit finns också i klastisk sedimentär bergart då korn eroderats ur källbergarten. Fosforit är en fosfatrik sedimentär bergart som innehåller så mycket som 80 % apatit.

*Alla stenar är produkter av naturen. Detta gör att de kan variera stort till både utseende, färg, form och storlek.