Gua Sha (Rosenkvarts) 2:a sortering

  • 175 kr
  • 50 kr

Vacker och mycket användbar gua sha gjord av finaste rosenkvarts. Gua Sha använder man för att massera ansiktet.

Produkten är tyvärr slut i lager :-(

Dela

Vacker och mycket användbar gua sha gjord av finaste rosenkvarts. Gua Sha använder man för att massera ansiktet och på så sätt öka blodcirkulationen och rensa lymfsystemet, vilket anses öka produktionen av nya hudceller och skapa ett gynnsamt energiflöde.

Detta är andra sortering och det kan förekomma hack, bortslagna flisor och sprickor.

Användning: Använd Gua Sha med lätta tryck över ansiktet, uppgåendet för att följa lymfflödet. Upprepa varje rörelse tre till fem gånger innan du går vidare till nästa område av din hud. Kom ihåg att avsluta med att dra gua shan med lätta rörelser ner längst med halsen för att på så sätt släta ut.

Attribut:

Rosenkvarts är hjärtats sten. Den påminner dig om all ren, strålande, villkorslös och medkännande kärlek som ständigt omger dig. Rosenkvartsen kallas ofta för hjärtats kompass, och den leder dig kärleksfullt till din sanna potential. När du känner dig redo för att införa kärleken i ditt liv så är detta stenen för dig, en sann kärleksmagnet. 

Geologi & kemi:

Rosenkvarts är namnet som används för rosa exemplar av mineralet kvarts. Den är vanlig och finns i stora mängder på många platser runt om i världen. Det uppstår vanligtvis som massiva, anhedriska förekomster i hydrotermiska vener och pegmatiter.
Den rosa färgen på rosenkvarts tillskrivs mikroskopiska inneslutningar av en rosa variant av mineralet dumortierit. Dessa inneslutningar är vanligtvis tillräckligt rikliga för att färga rosenkvartsen  och göra den ogenomskinlig, i vissa fall kan dock rosenkvarts vara just genomskinlig. Sällan förekommer kvarts som genomskinliga euhedriska kristaller med en rosa nyans. Dessa är vanligtvis sena mineraliseringar i pegmatitfickor. Färgen på denna kvarts, särskilt de som är genomskinliga, tros vara orsakad av bestrålningsinducerade färgcentra. Denna färg är ofta instabil, bleknar vid exponering för värme eller ljus. Rosa transparent kvarts är sällsynt, men finns på flera platser runt om i världen. Många tror att rosa genomskinlig kvarts kallas "rosa kvarts" istället för "rosakvarts" eftersom orsaken till färgen är en annan.

Chakra: Hjärtchakra

Främjar och balanserar: Kärlek, medkänsla, ömhet och självacceptans.


*Alla stenar är produkter av naturen. Detta gör att de kan variera stort till både utseende, färg, form och storlek.